Menu

Foto27 Studio | Intrebari frecvente

Care este orarul de functionare al studioului foto?

Setting active=Lucram exclusiv pe baza de programare, in general fiind suficienta o rezervare telefonica sau pe mail cu 4-5 zile inaintea sedintei foto. In functie de programul dvs., programarile se pot face de luni pana duminica intre orele 10:00 si 20:00.

Cat dureaza sedinta foto?

In functie de pachetul ales, sedinta foto dureaza intre 50 de minute si 2 ore dar, aceste intervale sunt pur informative. Timpul efectiv a unei sedinte foto, atat in studio cat si la locatie, depinde de foarte multi factori cum ar fi numarul de vestimentatii adus de client, dezinvoltura si acomodarea acestuia cu mediul in care se fac fotografiile si cu intreaga aparatura. De asemenea, pentru o desfasurare cat mai relaxanta a sedintei foto, se vor face unele pauze de cafea, ceai sau suc in care ii vom prezenta clientului fotografiile realizate pana in acel moment.

Ce ar fi recomandat sa aduc pentru sedinta foto?

Cate 2-3 randuri de haine, accesorii, jucarii pentru copiii mici si multa, multa buna dispozitie. :)

Dispuneti de recuzita pentru copii la studioul foto?

Pentru cei mici, dispunem de saltelute de joaca, baloane colorate, jucarii si baloane de sapun.

Cum se efectueaza plata sedintei foto?

Plata se poate realiza integral la terminarea sedintei foto sau jumatate la terminarea sedintei si jumatate in momentul predarii DVD-ului si a fotografiilor printate.

Cand primesc pozele si in ce format?

Atat DVD-ul personalizat cat si printurile le veti primi in maxim 5 zile lucratoare de la data in care a avut loc sedinta foto. Pe DVD veti gasi 3 directoare (unul cu fotografiile retusate la rezolutie maxima, unul cu fotografiile neretusate si inca unul cu fotografiile retusate redimensionate pentru web, acestea din urma avand watermark-ul Foto27).  Toate fotografiile sunt in format JPG.

Veti folosi pozele de la sedinta foto in scopuri comerciale?

La fiecare sedinta foto se semneaza un contract in doua exemplare intre fotograf si client, acesta din urma aflandu-se in una din urmatoarele situatii:

1. Clientul este de acord cu publicarea pozelor sale exclusiv pe site-ul Foto27.
2. Clientul nu doreste ca pozele sale sa fie utilizate in scopuri comerciale pentru portofoliul Foto27.
3. Clientul este de acord cu publicarea pozelor sale atat pentru portofoliul Foto27 cat si pe site-uri de microstock (ex: Shutterstock.com), situatie in care acesta beneficiaza de o reducere de 15% din pretul sedintei foto.

Sunt insarcinata si as dori sa programez o sedinta foto “cu burtica”. M-as simti mai confortabila daca as fi fotografiata de o femeie. Se poate acest lucru?

Este posibil acest lucru, in echipa noastra avem si o femeie fotograf. Mai mult decat atat este si mamica astfel veti putea relationa mult mai usor si mai deschis. In momentul programarii sedintei foto, fie telefonic sau pe mail, va rugam sa specificati faptul ca ati dori ca sedinta dvs.foto sa fie realizata de o persoana de sex feminin.

As dori sa am fotografii cu bebelusul meu de doar cateva saptamani dar este dificil sa ne deplasam la studioul dvs. Realizati sedinte foto si la domiciliul clientului?

Sigur. Putem veni cu toata aparatura necesara la domiciliul dvs. si astfel copilul ramane in mediul in care este obisnuit, sedinta foto decurgand intr-un mod placut si firesc.

Nu gasesc in lista dvs. de preturi un pachet care mi se potriveste. Aceste pachete sunt batute in cuie?

Nici vorba. Ne dati un telefon sau ne trimiteti un mail si vom cauta impreuna cea mai buna varianta pentru dvs.

Ce se intelege prin “fotografie retusata”?

La retusarea unei fotografii se fac corecturi de baza la nivel de contrast, luminozitate si tonalitate. De asemenea, in functie de solicitarile clientului, se vor face corecturi minore sau semnificative la nivelul pielii prin scoaterea cosurilor, ridurilor fine, albirea dintilor, intensificarea culorii ochilor.

Cati fotografi vor fi prezenti la fotografierea evenimentului (botez, serbare, petrecere privata, zi de nastere, etc)?

La fiecare eveniment incercam pe cat posibil sa venim in echipa de 2 fotografi pentru a surprinde cat mai multe imagini din diferite unghiuri ale locatiei.

Cu cat timp inainte ar fi indicat sa rezerv o data pentru un anumit tip de eveniment?

Cel mai indicat este sa ne contactati cu cel putin doua saptamani inaintea evenimentului propriu-zis pentru a evita situatia in care suntem indisponibili pentru data respectiva.

Ce stil fotografic abordati in cadrul evenimentelor?

Stilul pe care noi il preferam este fotojurnalismul. Astfel, fotografiile nu vor parea “fortate” sau “artificiale” ci naturale. Totodata, recomandam participantilor la eveniment sa nu “urmareasca” aparatele foto, ci sa fie relaxati si sa se simta bine. Evident, pe parcursul evenimentului vor mai avea loc mici momente de fotografii de portret sau de grup, dar nu acest lucru il urmarim in principal ci surprinderea unor momente inedite si neplanificate.

In lista de preturi de pe site nu am gasit tarife pentru alte tipuri de evenimente in afara de botez. Care este pretul fotografierii unei zile de nastere de exemplu?

In functie de durata evenimentului si de necesitatile clientului (numar fotografii retusate, numar DVD-uri personalizate, numar fotografii printate), in momentul in care ne contactati va vom face o oferta personalizata.

Fotografiati evenimente doar in Cluj-Napoca sau si in alte localitati?

Participam cu mare drag la evenimente desfasurate in afara municipiului Cluj-Napoca dar, la pretul stabilit pentru fotografierea evenimentului se adauga si pretul transportului in functie de distanta parcursa si eventualele cheltuieli de masa si cazare.

Cum se efectueaza plata sedintei foto?

Plata se poate realiza integral la terminarea sedintei foto sau jumatate la terminarea sedintei si jumatate in momentul predarii DVD-ului si a fotografiilor printate.

 

 

Lenjerii de pat PUCIOASA